Loading map...
 Home    Heerlijke tropenvilla – Emmastad

Heerlijke tropenvilla – Emmastad

Property ID: 7951
Amalia van Solmslaan 14,
Emmastad, Curacao
Euro 395 000 Villa
Kopen
  • 678
  • 0
  • 3 Bedrooms
  • 2 Bathrooms
  • woonopp. 300m2 kavel 1130m2 erfpacht m²

Description

Heerlijke tropenvilla in Emmastad

Uw droomhuis in de tropen

Deze heerlijke tropenvilla ligt zeer centraal in de geliefde wijk Emmastad. Vanuit hier bent u in een oogwenk bij de scholen, bedrijven, maar ook op de vele stranden die Curacao rijk is. Deze in goede conditie verkerende tropische villa staat op een ruim perceel van 1.130 m2 erfpachtgrond, in een prettige en groene straat.

Indeling

Bij binnenkomst ziet u direct de authentieke details van deze woning. Gebouwd in de jaren 40 voor directieleden van de Shell. De villa heeft dan ook hardhouten shutterramen, waardoor de wind de woning heel fris houdt. Ook de grote overstek naar de diverse terrassen, zorgt ervoor dat er geen zon op de gevels van het huis komt en er binnen dus een heerlijk klimaat is. De ruime porch die grenst aan de keuken, biedt plaats voor een extra woonkamer buiten. Van hieruit heeft u zicht op de tuin en het prachtige ronde zwembad.  Grenzend aan de porch is nog een aparte gasten toilet. Achter in de tuin staat een vrijstaand gastenverblijf met eigen badkamer.

Slaapkamers

De masterbedroom heeft aansluitend een grote badkamer met douche, wc, en wastafel. Aan de andere kant bevindt zich de tweede slaapkamer met een doorloop naar slaapkamer 3. Alle slaapkamers hebben een eigen toegangsdeur. Slaapkamers 2 en 3 delen een badkamer met toilet, douche en wastafel..

Keuken

De ruime keuken is ook van alle gemakken voorzien ;

  • afwasmachine,
  • oven,
  • magnetron,
  • gasfornuis,
  • Amerikaanse koelkast

Tuin

Met het water uit de deepwell vult u het zwembad en wordt de tuin via een dripsysteem bewaterd. De tuin en het zwembad is voor de donkere uren prachtig uitgelicht door middel van led lampen. Voor de auto’s is er meer dan genoeg ruimte. Twee kunnen er geparkeerd worden onder de carport en daarachter is dan nog plaats voor minimaal 2 auto’s. Uiteraard is de oprit te bereiken via een automatische poort.

Ligging

De woonwijk Emmastad is een mooie en statige wijk en ligt in het midden van Curaçao, ten noorden van het Schottegat. De eerste huizen werden gebouwd in de jaren dertig. Samen met  het later ontwikkelde Julianadorp waren dit aanvankelijk de woonlocaties waarin de directie en het hoger personeel van de raffinaderij van Shell woonde. Dit houdt dus in dat de woningen erg ruim zijn gebouwd met allen een erg grote tropisch aangelegde tuin. Door de jaren heen is deze wijk met zijn volwassen tuinen alsmaar mooier en groener geworden.

De voorzieningen maken de wijk Emmastad zeer aantrekkelijk om te wonen. Naast onder andere de Internationale school en winkels op enkele minuten rijden is het één de sportiefste wijk van eiland. Dit komt met name door de vele recreatiemogelijkheden die er te vinden zijn. Er is een golfbaan en een van de grootste squashcentrums van het eiland. Daarnaast zijn er nog ander sportvelden om onder andere te tennissen of te voetballen.

Amenities

Ongemeubileerd
Airconditioning in alle slaapkamers
Zwembad (privé)
220V en 110V aanwezig
Gastenverblijf (apart)
Privé parkeerplaats (afgesloten)
Parkeerruimte voor meerdere auto's
Carport
Deepwell
Hekwerk om het terrein
Automatisch hekwerk

Additional Information

Bezichtiging op afstand mogelijk: Via (live) videoverbinding